Spomladanska tržnica Okusi Kamnika prebudila Glavni trg

Na današnje sončno pomladno jutro je na Glavnem trgu v Kamniku potekala tržnica Okusi Kamnika - Podeželje in Eko. Dogajanje je privabilo lepo število ljudi, ki so uživali v dobrotah kamniških ponudnikov, v ospredju pa so bile predvsem mame. Lep materinski dan jim zaželela tudi direktorica Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik Božena Peterlin.

IMG 1845 Kopiraj                       IMG 1818 Kopiraj

Predstavilo se je veliko ponudnikov, ki so poskrbeli za še eno odlično tržnico. Mojčine dobrote so presenetile s ponudbo specialnih slaščic, vonj mediteranskih olj in oliv pa so prinesli Olja Beneša. S sirom in klobasami sta se predstavili kmetija Pr' Gabršk in kmetija Špeh. Domači med ste lahko pokusili pri Čebelarstvu Starovasnik, Terme Snovik so ponudile pakete razvajanja in Firštrov golaž, Hiša slaščic Tarangela pa odlične sladice. Svojo stojnico je imel tudi Študentski klub Kamnik, ki je v okviru Dobrodelnega meseca marca prodajal domače slaščice, izkupiček pa bo šel v pomoč družini v finančni stiski. Predstavili so se tudi: trgovina Zlata Ptička, Društvo podeželskih žena Tuhinjske doline, Društvo Spirit, Keramika Gligič Krmelj, Kamniške vezilje, rokodelstvo Gabrovec, Majda Hočevar in rokodelka Marija Šmidovnik.

IMG 1752 Kopiraj     IMG 1756 Kopiraj

IMG 1761 Kopiraj     IMG 1779 Kopiraj

Obiskovalce sta z venčkom največjih svetovnih in domačih uspešnic zabavala Tjaša Hrovat & Uroš Steklasa, sledil pa jima je Lado Leskovar, ki je s svojimi baladami poskrbel za odlično vzdušje in prijetno dopoldne. Za otroke je poskrbela Reciklarnica, ki je pripravila delavnico Rožica za mamico, na kateri so okraševali lončke in sadili rože.

IMG 1820 Kopiraj     IMG 1854 Kopiraj

IMG 1812 Kopiraj     IMG 1826 Kopiraj

Prva tržnica Okusi Kamnika – Podeželje in Eko je uspešno odprla sezono tržnih dni na Glavnem trgu, ki bodo čez leto potekali vsako zadnjo soboto v mesecu. Že aprila ste tako ponovno vabljeni, da se nam pridružite na Glavnem trgu in si privoščite kamniške lokalne dobrote.

Tim Vidmar.

foto: Grega Ugovšek