S pesmijo v pomlad

Prvemu slovenskemu pevskemu društvu Lira in gostom se lahko danes zahvalimo, da so s svojim koncertom Pozdrav pomladi sredi popoldneva razjasnili center Kamnika. Na Glavnem trgu se je zbrala pisana množica ljudi vseh starosti, ki so lahko prisluhnili zvokom ljudskih pesmi. Zbrane je pozdravil in nagovoril tudi podžupan občine Kamnik, Matej Slapar, ki je izkoristil priložnost in jih povabil na prireditve v sklopu programa Občina Kamnik praznuje.

IMG 1879 Kopiraj        IMG 1873 Kopiraj

Ob 135. letu delovanja so se z namenom, da preženejo zimo, zbrali Liraši pod vodstvom prof. dr. Andreja Missona. S plesom in ljudskim izročilom je navdušila Folklorna skupina Kamnik, sledil pa jim je tunjiški ženski komorni zbor VOX ANNAE pod vodstvom Aleša Sedušaka.

IMG 1887 Kopiraj        IMG 1890 Kopiraj

 

IMG 1872 Kopiraj        IMG 1881 Kopiraj

Kjer je harmonika, je vedno veselo. Prav to so nam potrdili Harmonikarji Simona Cerarja, ko so zaigrali uspešnice Avsenika in Slaka. Pomlad so pozdravili tudi člani Komornega zbora Šutna, ki so zapeli v jazz ritmih. Ob zvokih ansambla Špica pa so se mnogi obiskovalci zavrteli.

IMG 1894 Kopiraj        IMG 1898 Kopiraj

IMG 1904 Kopiraj        

Na koncu je povezovalka Barbara Božič vsem zaželela veliko sonca in sreče v tej pomladi, vsi nastopajoči pa so se zbrali ter skupaj zapeli v slovo.

 

Tim Vidmar.

foto: Tim Vidmar