Kamnik, v naročju zasneženih Kamniško-Savinjskih Alp

Bližajo se težko pričakovane zimske počitnice, ko se boste lahko zabavali na različne načine - lahko ste aktivni na snegu, raziskujete skrivnosti srednjeveškega mesta, se sproščate v termah ali pa pohajkujete po sprehajalnih poteh. Vse to na enem mestu nudi Kamnik, zelena destinacija Slovenije.

kamnik   Nova slika

Ekološko naravnane Terme Snovik v času počitnic za vas pripravljajo številne aktivnosti, od sankanja na bližnjem hribu, kino večera, vodnih vragolij in večernega sprehoda z baklami. Če ste radi aktivni, bo za vas najprimernejši Ski paket, ki vključuje prenočevanje, plavanje v termalnih bazenih in smučanje na bližnjem smučišču Krvavec, ves čas pa so vam na voljo tudi wellness storitve. Dnevno si lahko izposodite tudi palice za nordijsko hojo in se sprehodite po okoliških poteh.

terme-snovik.si 

Terme Snovik Palcek 1   Terme Snovik Savna 1

Za najmlajše in tudi vse starejše smučarje je poskrbljeno na pobeljeni Veliki planini, kjer so vam na voljo otroško smučišče Jurček, obnovljena vlečnica Zeleni rob ter dvosedežnica Šimnovec. Na svoj račun lahko pridete tudi sankači, in sicer na 2,4 kilometrski osvetljeni progi, kjer sankanje poteka od četrtka do nedelje med 17. in 20. uro. Zaradi omejitve sankačev na progi, vam priporočamo rezervacijo.

velikaplanina.si

VP smucisce 3   Plansarija zima 2005 007

Doživetje edinstvenega vzdušja pravih pastirskih bajt si lahko privoščite v pravljičnem Eko resortu pod Veliko planino. Udobne lesene hiške, savna, popusti na kopanje v bližnjih termah in smučanje na smučiščih Krvavec ter Stari vrh so vam na voljo v posebnem počitniškem paketu.

sloveniaecoresort.com

Winter snow   Eko resort pod Veliko planino Valentinovo

Zanimivo preživljanje počitnic so pripravili tudi v Arboretumu Volčji Potok, kjer bo med 27.2. in 3.3. potekalo počitniško varstvo za ljubitelje eksotičnih živali. Otroci se bodo lahko igrali, ustvarjali in raziskovali pod vodstvom izkušenih mentorjev, v varstvo pa bodo dobili tudi svojo žival. Vsi vi pa vabljeni tudi na sprehod po parku, ki že prinaša vonj prihajajoče pomladi.

arboretum.si

bioexo pocitnisko varstvo 001

Star slovenski pregovor pravi, da gre »ljubezen skozi želodec« in v Kamniku vam bomo pri tem z veseljem priskočili na pomoč. Podarite sebi in svojim bližnjim prijetno kulinarično potepanje po mestu, naužijte lokalnih dobrot Okusi Kamnika, za rekreacijo pa kasneje poskrbite na brezplačnem drsališču pri Frančiškanskem samostanu.

IMG 2161   IMG 1542 resize

Pridite k nam in si privoščite sproščujoče zimske počitnice, ki vas bodo osvobodile stresa in vas napolnile z novo energijo. Doživite nove izkušnje in dovolite, da vas Kamnik začara.

kamnik-tourism.si

fb: Visit Kamnik

Instagram: VisitKamnik
info@kamnik-tourism.si

+386 1 831 82 50

Sara Bitenc, Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik.

foto: Arhiv Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik