Spoznajte Kamnik in okolico

Mali grad zunaj3IMG 7planina pomlad 2

Odkrijte, prisluhnite, okusite ...

Odkrijte skrite kotičke Kamnika in okolice, prisluhnite zgodbam, ki jih pripoveduje bogata zgodovina, sprostite se v objemu zdravilnih termalnih voda, okusite sladkosti in dobrote Kamnika in se prepustite naravnim lepotam, ki jih v Kamniku in okolici ni malo.

Prisluhnite zgodbi o skopuški kamniški grofični Veroniki, sprehodite se skozi prečudovito mestno jedro in odkrijte sledi, ki jih je v Kamniku pustila bogata zgodovina. Privoščite si oddih na zelenih pašnikih na Veliki planini in se osvežite pri izviru Kamniške Bistrice. Obiščite Budnarjevo muzejsko hišo in kar sami zamesite kruh. Sprehodite se po Arboretumu Volčji Potok, naberite si novih moči in energije v Naravnem zdravilnem gaju v Tunjicah ali pa se nedaleč stran, na Golfu Arboretum, preizkusite v igri golfa.  

Pestra ponudba prenočitvenih zmožnosti ...

Kamnik z okolico ponuja tudi raznolike namestitvene zmogljivosti; s stilnim pohištvom opremljen hotel Malograjski dvor, apartmaje na obronkih gozda v Termah Snovik, številne zasebne sobe, apartmaje, kamp, hostel, gostilne s prenočišči in planinske koče.

Prefinjena kulinarika tudi za najzahtevnejše gurmane ...

Z roko v roki s prefinjeno lokalno kulinariko in številnimi naravnimi ter kulturnimi danostmi Kamnik obljublja več kot popoln oddih. Nekaj namigov smo pripravili tukaj.

Dobrodošli v Kamniku, mestu v naročju planin!