Glavne turistične znamenitosti

GLAVNE TURISTIČNE ZNAMENITOSTI V OBČINI KAMNIK:

Velika planina 3

Velika planina s čarobnim svetom pastirske tradicije in izjemnimi razgledi vabi v svoj objem. Poklepetajte s pastirji, poskusite domače dobrote in si oglejte edinstveno pastirsko arhitekturo, pastirske bajte. Naužijte se svežega zraka, podajte se na odkrivanje okolice po številnih pohodnih poteh in odkrijte skrite zaklade tega edinstvenega visokogorskega botaničnega vrta. Na planino vse dni v letu vozi nihalka. Več informacij o urniku in ceniku, lahko najdete tukaj.

 

terme snovik

V prelepi Tuhinjski dolini se nahajajo najvišje ležeče terme v Sloveniji, Terme Snovik. Terme so kot prve v Sloveniji pridobile EU Marjetico, znak Evropske unije za okolju prijazne turistične nastanitve. Preživite oddih v neokrnjeni naravi, v hišicah na obronkih gozda, prepustite se blagodejnim učinkom termalne vode in se razvajajte s prvovrstno kulinariko, ki temelji na pridelkih iz okolice. Več o ponudbi si lahko ogledate tukaj.

 

Zdravilni gaj2

Odkrijte razsežnosti in pozitivne učinke energijskih točk v Naravnem zdravilnem gaju Tunjice in si naberite novih moči in energije. Naravni zdravilni gaj se ponaša z energijskimi centri s posebnimi zdravilnimi učinki, kjer lahko na skupinskih in individualnih terapijah poskrbite za dobro počutje in se znebite tegob, ki pestijo vaš vsakdan. Več o ponudbi si lahko preberete tukaj.

  

Arboretum2

Sprehod skozi Arboretum Volčji Potok je edinstvena priložnost za sprostitev in spoznavanje številnih zanimivih vrst rastlih. Biser slovenske vrtne kulture, ki se razteza ob potokih in livadah južno od mesta Kamnik, vse leto gosti  številne dogodke in razstave, ki privabljajo staro in mlado. Pri tem zagotovo ne gre pozabiti vsakoletne spomladanske razstave tulipanov, ko zacveti dva milijona tulipanov.

 

Arboretum golf3

V neposredni bližini Arboretuma Volčji Potok se v slikoviti pokrajini obdani z borovim gozdom nahaja Golf Arboretum. Golf igrišče s čudovitim razgledom na vrhove Kamniško-Savinjskih Alp se lahko pohvali z  razgibanim igriščem z osemnajstimi luknjami. Več o ponudbi si preberete tukaj. 

DOLINA KAMNIŠKE BISTRICE

Kamniska Bistrica3

Dolina Kamniške Bistrice ponuja številne možnosti za izlete v naravi. Ob reki vodi Koželjeva pešpot s številnimi naravnimi znamenitostmi in bogato floro in favno. Izvir Kamniške Bistrice je priljubljena izhodiščna točka za planinarjenje v Kamniško-Savinjskih Alpah. Več o planinskih poteh najdete tukaj.