Kolesarjenje

Kamnik, raj za kolesarje

Kamnik je izhodiščna točka za 12 kolesarskih poti, ki so si med seboj zelo različne po dolžini, višinski razliki, času vožnje, tehnični zahtevnosti, razgledih, vozni površini itd.

Po hribih in dolinah

Za kolesarske virtuoze priporočamo turo na Veliko ali Menino planino, za rekreativce pa kolesarsko pot Kamnik-Arboretum Volčji Potok, kjer boste vozili po asfaltu in na koncu uživali v sprehodu po urejenih stezah ob jezercih in cvetnih nasadih Arboretuma Volčji Potok. Ljubitelji makadama bodo vzljubili turo na Srobotno, kjer vas po vzponu čaka čudovit razgled na Motnik in Cerkev svetega Jurija. Če imate rajši krajše in bolj strme proge, se lahko kar iz centra mesta po asfaltirani cesti odpravite na Stari grad.

Kolesarska tekmovanja, Maraton Alpe

Za kolesarske navdušence v Kamniku in okolici potekajo številna kolesarska tekmovanja, saj je narava ustvarila idealne pogoje za raznolike in zanimive kolesarske preizkušnje. Vodilno mesto med njimi ima Maraton Alpe, 28 kilometrov dolg maraton za gorske kolesarje, ki poteka okoli Kamniško Savinjskih alp

Po kolo v TIC Kamnik

V našem turistično informacijskem centru si lahko izposodite kolesa. Prva ura izposoje je brezplačna, vsaka nadaljna ura pa stane 2,5€.

634450283697098997 xc kamnik sprint