Ribištvo na Kamniški Bistrici

ResizedImage58087rsheh0 IMG 8285 ps

Mesto Kamnik je locirano v dolini reke Kamniške Bistrice. Življenje reke bogatijo potočne postrvi, šarenke in lipani. V zgornjem delu (revir Kamniška Bistrica 2) od mosta pod izvirom do mosta v Stranjah, je dovoljen ribolov le na umetno muho s tehniko muharjenja, saj prevladujejo avtohtone divje potočne postrvi, ki so zelo plašne in zato predstavljajo še večji izziv za izkušenejše ribiče.

Več informacij in dovolilnice za ribolov na Kamniški Bistrici (od mosta pod izvirom do mosta v Stranjah): http://www.ribiskekarte.si/rd-bistrica-domzale/kamniskabistrica2

Od mosta v Stranjah do jezu pri Homcu se reka razširi in upočasni. Divjim potočnicam se v reki pridružijo še lipani in šarenke. Na tem delu je dovoljen ribolov le z uporabo umetne muhe.

Več informacij in dovolilnice za ribolov na Kamniški Bistrici (od mosta v Stranjah do jezu pri Homcu): http://www.ribiskekarte.si/rd-bistrica-domzale/kamniskabistrica3

Za ljubitelje muharjenja na manjših vodah je zelo zanimiv potok Nevljica, ki se združi s Kamniško Bistrico v samem mestu Kamnik. Nevljico naseljujejo v večini potočne postrvi, šarenke in lipani.

Več informacij in dovolilnice za ribolov na potoku Nevljica (od sotočja s Šumščico do izliva v Kamniško Bistrico): http://www.ribiskekarte.si/rd-bistrica-domzale/nevljica26a

 

 

FFG letak slo

 

FLYFISHINGODEC želi približati športni način ribolova z umetno muho vsakemu posamezniku, ki hoče preživeti svoj prosti čas aktivno in v tem odkriti pravi odnos do narave in samega sebe.

Preživete ure ob vodi in naravi, telesu pomagajo do potrebnega osebnega ravnovesja in notranjega zadovoljstva. V naravi si odpočijemo od napornega delovnega dne in se znebimo vseh skrbi povezanih s stresom. Športni način ribolova z umetno muho – muharjenje, je tudi preizkus vztrajnosti posameznika in seveda priložnost za skrb in ohranjanje vodnega in obvodnega življa.

MATEJ GODEC – Fly fishing Coach & Guide

- član Ribiške družine Bistrica Domžale

- športni ribič in zagovornik ribolova po načelu Ujemi & Spusti

- ekolog in ljubitelj narave

- aktiven na področju ozaveščanja

- vežem svoje lastne umetne muhe

INFORMACIJE:

M: +386 41 720 888

E: matej@flyfishingodec.com

W: www.flyfishingodec.com  / www.flyfishingodec.com/en

FLYFISHINGODEC PROGRAM