Koča Košutnik

www. velikaplanina.si +386 31 680 862; +386 1 8327 258, info@velikaplanina.si

Kapacitete

prenovljena koča z osmimi ležišči

PROSTOR IN OPREMA 

V pritličju se nahajajo predprostor, namenjen garderobi, stranišče na izplakovanje,  skupni dnevni prostor z jedilnim kotom in kuhinjo, 2 ločeni spalnici z dvema  ležiščema in shramba. Skupno je na voljo 8 ležišč z odejami in vzglavniki, 4 postelje  so v skupnem prostoru mansarde. Posteljnino (prevleke in rjuhe) ali spalne vreče  prinesete s seboj.

V kuhinji je peč in štedilnik na drva in na elektriko ter osnovni pribor za pripravo jedi. 

Voda na planini je kapnica in ni primerna za pitje. Voda na planini je omejena,  tuširanje ni možno!

Hrano in pijačo ponujajo v planinskih okrepčevalnicah na planini, v poletni sezoni  (junij-september) lahko pri pastirjih dobite kislo mleko, skuto in sir.  Drvarnica je ločena od koče in se nahaja v neposredni bližini. 
V koči je prepovedano kaditi.  V kočo je prepovedano voditi domače živali.  Kočo je potrebno ob koncu počistiti in jo zapustiti urejeno in čisto. Na voljo so  osnovni pripomočki za čiščenje. Smeti se odnese s seboj v dolino. O nesrečah ali  poškodbah opreme se nemudoma obvesti osebje Zelenega roba (051-644-512 ali  dežurnega strojnika 031-684-161). 

Več o koči si preberite TUKAJ.

REZERVACIJA, CENA IN NAČIN PLAČILA 
Rezervacija koče je potrjena, ko vplačate 30% akontacije. Ostanek (70% in  turistično takso, ki znaša 1€/osebo na noč in 0,50€/otroka na noč) plačate ob prevzemu  ključev. Akontacije ob morebitni odpovedi ne vračamo.  Ključe prevzamete na dan prihoda v času obratovanja nihalke, na blagajni pri  spodnji postaji žičnice v Kamniški Bistrici. Ob prihodu je potrebno predložiti osebni  dokument.  Cena najema koče velja za minimalno 2 noči (3 dni) in ni odvisna od števila oseb.  Cene so naslednje: 

  •  280€ / 1 teden 
  •  160€/ vikend (pet-ned) 
  •  40€/ vsak nadaljnji dan oz cena noči med tednom 


SPLOŠNE INFORMACIJE 
- Priporočamo, da s seboj vzamete pitno vodo, ter osvežilne robčke. 
- Obvezna je primerna oprema; planinska obutev, topla obleka, pokrivalo in 
rezervna oblačila. 
- Najbližja trgovina se nahaja v Stahovici in je6 km oddaljena od spodnje postaje 
nihalke.

Planinska koča Košutnik se nahaja v turističnem naselju, na Veliki planini. Na planino  vas pripelje nihalka, nato se odpravite na sedežnico in izstopite na prvi postaji  sedežnice in nadaljujete peš do Zelenega roba. Pri smerokazu na Zelenem robu se  spustite levo po kolovozni poti. Po 500 m na desni strani (5min hoda) zagledate kočo,  »Košutnik«.