V soboto ponovno tržnica Okusi Kamnika – Podeželje in ustvarjalni sejem Diversity – Express Yourself

V soboto, 26. oktobra, med 8. in 13. uro, bo na Glavnem trgu v Kamniku potekala že 2. živilska tržnica Okusi Kamnika – Podeželje in Eko, ki je namenjena promociji okoliških pridelovalcev in povečanju lokalne samooskrbe.

Predstavilo se bo preko 15 ponudnikov ekoloških in doma pridelanih oziroma predelanih živil, od sveže zelenjave, medu, domačih marmelad, do mesnih, sirarskih in pekovskih izdelkov. Dodatna stojnica bo namenjena promociji kamniških gostincev, ponudnikov Okusov Kamnika - lokalno tipičnih jedi, ki jih je Kamnik razvil na pobudo širšega projekta Okusiti Osrednjo Slovenijo.

Tržnica, ki se odvija vsako zadnjo soboto v mesecu, vsakokrat možnost predstavitve ponudi tudi gostujočim prodajalcem, to pot bosta svojo ponudbo predstavili Sadjarska kmetija Kovačiči iz Bizeljskega ter Klavnica in domače mesnine Soud iz Radomelj.

resizedimage804536 IMG 1421

V sklopu tržnice se bodo tokrat predstavili tudi oblikovalci manjših in večjih unikatnih daril iz Kamnika in bližnje okolice, združeni pod blagovno znamko Diversity – Express Yourself. Ob začetku krompirjevih počitnic ter bližajoči se noči čarovnic, bo poskrbljeno tudi za najmlajše, saj bo organizirana otroška delavnica izrezovanja buč.

diversity helloween sejem plakat2

 

Za dodatno popestritev bo poskrbel obetavni mladi Ansambel Poljanšek iz Tuhinjske doline.

Vabljeni torej na EKO in podeželje v soboto, 26. oktobra, med 8. in 13. uro, na Glavni trg v Kamniku.

.

foto: