Tržnica Okusi Kamnika – Podeželje ponovno privabila lepo število obiskovalcev

Zadnja jesenska tržnica Okusi Kamnika – Podeželje in Eko, je kljub nizkim temperaturam, na kamniški Glavni trg privabila lepo število obiskovalcev, željnih ekoloških in lokalno pridelanih živil.

 

Dogodek je tokrat postregel s sedemnajstimi dobro založenimi stojnicami, domače dobrote so tako ponujali: Bio Iris – biološko dinamična kmetija pri Vodiškarju, Ekološka kmetija Jeršin, Ekološka kmetija Trebušak, Društvo podeželskih žena Tuhinjske doline, Kmetija Pr' Gabršk, Kmetija Pr' Prajz, Kmetija Pr' Kajet, Kmetija Pr' Anžič, Kmetija Pibernik, Kmetija Jamšek, Čebelarstvo Starovasnik, Čebelarstvo Železnikar, Domače mesnine Soud, Zelenjavni vrt Tina in Rokodelstvo Damjana Spruk.

 

Tržnica je tokrat gostila Društvo domače dobrote moje dežele iz Celja, ki je ponujalo izdelke iz slovenske industrijske konoplje in Okuse zdravja iz Ljubljane, s širokim naborom presnih živil, namazov in domačih testenin.

IMG 20131130 093744

 

Ob tržnici je, kot že v navadi, potekala promocija projekta Okusi Kamnika. Obiskovalci so se lahko okrepčali s tuhinjsko filo, ki so jo pripravili v Gostilni Pri planinskem orlu ter s kamniško kajžarco podjetja Anton Meso Kamnik, skupaj z ženofom in kamniško gorčico podjetja Eta Kamnik.

 

Mraz sta s polkami in valčki prepodila harmonikar Domen Košič in prijatelj iz zasedbe Polka bend baritonist Boštjan Cerar, ki sta poskrbela za veselo vzdušje in živahen utrip tržnice. 

POVEZAVA NA GALERIJO

.

foto: