Rajželjc

Telečji vampi v štruci

Sestavine:

Za 4 osebe:

700 g rajželjca (kuhan)

40 g masti

100 g čebule

200 g belega kruha

20 g sesekljanega peteršilja

4 jajca

sol

poper

lovor

cel poper

telečja ali svinjska mrežica – pečka

telečja omaka

krhelj jabolka, kuhanega v sladkorni vodi

Priprava:

Rajželjc skuhamo v vodi, ki smo ji dodali lovor, cel poper in pol čebule. Kuhamo vsaj pol ure, oziroma dokler se ne zmehča. Preostanek čebule sesekljamo in na masti popražimo. Kuhan rajželjc narežemo na manjše kocke in stresemo v skledo, dodamo na kocke narezan kruh, sesekljan peteršilj, praženo čebulo, stepena jajca, sol in poper. Premešamo in oblikujemo v poljubno obliko, ki jo zavijemo v mrežico. Pečemo v pečici pri 185°C, približno 40 minut, odvisno od debeline. Ponudimo z osnovno telečjo omako in krhljem jabolka.