Gostilna Pod žičnico

Kamniška Bistrica 2, 1242 Stahovica

poletna sezona: pon.-čet. 8.00 – 18.00; pet.-sob. 8.00 – 19.00; ned 8.00 – 19.00, zimska sezona: pon.-čet. 8.00 – 16.00; pet.-sob. 8.00 – 18.00; ned 8.00 – 18.00

http://www.velikaplanina.si/prenocisca-in-gostisca 051/341-406, info@velikaplanina.si

Na spodnji postaji nihalke na Veliko planino v Kamniški Bistrici, se nahaja Gostilna Pod žičnico pred prenovo znana, kot Okrepčevalnica pri žičnici.

Prenovljena gostilna s pridihom domačnosti in modernega ambienta, sprejme 40 obiskovalcev v notranjem prostoru in 100 v zunanjem vrtu. Notranjost gostilne je oblečena v macesnov les, katero greje topel pristen kamin. Gostje lahko v prijetno toplem ambientu uživajo v svojih jedeh in razgledu na Kamniško-Savinjske Alpe. Prostor je opremljen s televizijo, kjer navdušenci ne zamudijo pomembnih športnih in drugih novic. Ob vhodu se nahaja informacijski zaslon na dotik, kjer si naši gostje lahko preberejo številne informacije o planini, poseben poudarek pa je namenjen alpskim rastlinam. Poleg gostilne je urejen prostor za kampiranje in avtodome.

Da je naša ponudba okusna, raznovrstna in drugačna od ostalih ponudnikov smo se odločili povezati s Tejani kuhinjo, ki jo zastopata bivša tekmovalca šova Gostilna išče šefa, Teja Perjet in Jani Jugovič. Pripravila sta edinstvene recepture in menije, ki jih lahko poizkusite samo v Gostilni pod Žičnico. 

Združila sta moderno s tradicionalnim in prišla do izvrstnih kulinaričnih presežkov. V želji, da najbolje predstavimo domače ponudnike in njihove značilnosti, v svoje menije vključujemo tudi tradicionalne Okuse Kamnika od trniča do tuhinjske postrvi. Na enem mestu torej lahko poskusite domačo divjačinsko pašteto, tuhinjsko postrv, ter popoln hamburger, ki vas bo zasvojil. Za piko na i pa poskrbi sladica - sladka planina.

OKUSI KAMNIKA: