Vabilo za medije

v Kamniku bodo od 5. do 8. septembra 2013 potekali tradicionalni, že 43. Dnevi narodnih noš in oblačilne dediščine, ki se zadnja štiri leta ponašajo z nazivom mednarodni folklorni festival in so del mednarodne mreže folklornih festivalov CIOFF.

Prireditev, ki letos v ospredje postavlja avbo, bodo sestavljali različni, med seboj povezani samostojni dogodki, od razstav, plesnih in pevskih nastopov, do koncertov priznanih slovenskih skupin, godb in ansamblov. Osrednji dogodek bo tudi letos tradicionalna povorka narodnih noš, na kateri se bo skozi staro mestno jedro sprehodilo več kot dva tisoč udeležencev v narodnih nošah, med katerimi bodo tudi številne folklorne skupine in konjske vprege. Pomemben del dogajanja bo tudi sejemska prodaja izdelkov domače in umetnostne obrti ter pestra kulinarična ponudba Okusov Kamnika, ki so del projekta Okusiti Osrednjo Slovenijo in temeljijo na ugotovitvah raziskave »Gastronomija v regiji Osrednja Slovenija«, ki je pod vodstvom dr. etnologa Janeza Bogataja opredelila najbolj značilne jedi v občinah osrednjega dela Slovenije.

 

Vljudno vas vabimo, da se nam pridružite na novinarski konferenci, v okviru katere bodo govorci predstavili dogajanje 43. Dnevov narodnih noš in oblačilne dediščine ter spregovorili o etnološkem pomenu in značilnostih narodnih noš ter njihovi vlogi pri ohranjanju slovenske tradicije.

 

Dogodek bo potekal v četrtek, 29. avgusta 2013 ob 11. uri

v Gostilni Repnik, Vrhpolje 186 v Kamniku.

VEČ V PRIPONKI

.

foto: