DRUGI ROJSTNI DAN SKUPINE THE ECCENTRICS

Krajevni dom Šmarca

Opis dogodka

Bobnarka Tanea, vokalista Ela in Miha, klaviaturist Uroš in kitarist Tadej, ki sestavljajo skupino The Eccentrics, praznujejo drugi rojstni dan. Ob tej priliki bodo pripravili koncert, na katerega so povebili tudi Filipa Padra, slepega 19.letnega fanta, ki igra klaviaturo in ima angelski glas in  je pred tedni pel tudi s priznanim tenoristom Bocelli Andreom v Stožicah, ter Tonia Sternada, ki ima prav tako cerebralno paralizo.

Ta čarobni večer bo 17. Decembra 2016 ob 19.00 uri v Krajevnem domu Šmarca pri Kamniku in obljubljajo, da bo ta večer res nekaj posebnega z nekaj presenečenj.

Ne samo, da boste skupaj z njimi praznovali drugi rojstni dan, pač pa boste tudi pomahali v slovo iztekajočemu letu 2016.

V letu 2015, ko so upihnili svojo prvo svečko, so namesto vstopnine zbirali hrano, ki so jo potem predali Anini zvezdici in tudi letos bodo dobrodelni, saj bodo prostovolne prispevke, zbrane na koncertu, namenili 14.letnemu fantu za operacijo v tujini.

Še nekaj besed o samih članih skupine;

Prvič so se sestali kot Trio in sicer so bili to Ela Zupin, Miha Šoštar in Tadej Zorman. To se je zgodilo 15. Decembra 2014 na mojo pobudo, da bi skupaj zapeli nekaj pesmi na tradicionalnem, 6. dobrodelnem koncertu za otroke s posebnimi potrebami, katerega sem organizator jaz. Seveda so bili takoj za stvar. Po dobrem letu se jim je pridružil Uroš Koščak, klaviaturist, pred dobrim pol leta še najmlajša Tanea Lipovšek na bobih.

Prihajajo iz različnih tipov družin. Na kratko, Ela ( 20 let ) je doma iz Križa pri Komendi ter prihaja iz običajne družine, Tanea ( 11 let ) prihaja iz Trzina in je eno generacijo lajša od ostalih članov, Miha ( 23 let ) prihaja iz Ljubljane, je nedonošenček in posledično temu ima cerebralno paralizo, slabo vidi in ima zelo slabo orientacijo v prostoru, Uroš ( 21 let ) ima ravno tako cerebralno paralizo in ker starši niso bili zmožni skrbeti za njega , je odšel v rejniško družino ter Tadej ( 18 let ) prihaja iz Šmarce in ima bratca, ki ima cerebralno paralizo. Njihov moto je ; DOBRODELNOST NAS JE ZDRUŽILA, ZATO TUDI MI ZNAMO PRISLUHNITI IN POMAGATI.

Oni so živi dokaz, kako mladi znajo ustvarjati čeprav so na zunaj drugačni, so v svojih srcih enaki.

Več o njih boste izvedeli v soboto ; 17. Decembra 2016 ob 19.00 uri v Krajevnem domu Šmarca, ko boste bolj podrobno izvedeli vse od prvega dneva njihovega delovanja do danes.

Naj povem še to , da se pripravljajo na studijsko snemanje, katerega jim je priskrbel njihov največji prijatelj Konrad Pižorn KONDI s pomočjo snemalnega mojstra Černe Radota.

 

Torej vabljeni na njihov DRUGI ROJSTNI DAN!

Čas

Začetek dogodka: 17 Dec 2016, ob 19:00
Zaključek dogodka: 17 Dec 2016, ob