Pogovor in predstavitev knjige Martina Kojca

dvorana Knjižnice Franceta Balantiča Kamnik

Opis dogodka

Pogovor s prevajalcema nove knjige Prebujajoči se človek ddr. Francko Premk in Janezom Premkom bo vodila dr. Eva Premk Bogataj. Prevajalca sta bila prijatelja njegove ožje družine in Kojčeva vdova jima je že leta 1986 predala nemški original tipkopisa za to še neobjavljeno knjigo.

»Vse veliko je imelo svoj začetek v sanjah, željah in slutnjah, ki so ostale dolgo časa brez vidnega uspeha.« Martin Kojc

Martin Kojc (1901-1978) je avtor uspešnice  Učbenik življenja, praktičnega priročnika, ki ga je uporabljal pri svojih psiholoških posvetovanjih. Ob 115-letnici rojstva so ponovno izšle njegove štiri pomembne knjige, ki jih bosta v sproščenem pogovoru predstavila  ddr. Francka in Janez Premk.

Ddr. Francka in Janez Premk se že vse življenje ukvarjata z besedo, jezikom in umetnostjo. Ddr. Francka Premk  je kot znanstvenica  delala na Slovenski akademiji znanosti in umetnosti,  kot poliglotka je sodelovala na številnih znanstvenih kongresih po svetu ter objavila desetine prispevkov in več knjig. Janez Premk je po poklicu pravnik in odvetnik, poleg tega je tudi pesnik in avtor knjige Srečevanja z  Martinom Kojcem. Dr. Eva Premk Bogataj je literarna zgodovinarka, projektni manager in svetovalka za odnose z javnostmi.

Čas

Začetek dogodka: 16 Dec 2016, ob 19:00
Zaključek dogodka: 16 Dec 2016, ob