Koncert skupine Špica z naslovom "Ko ljubezen daš nekomu"

Kamniška Bistrica

Opis dogodka

Na predvečer sv. Gregorja otroci po vodi spustijo ‘gregorčke’ – hiške in druge predmete z dodanimi gorečimi svečami. S tem zaznamujejo prihod pomladi in se spomnijo tradicije, ko so na ta dan nehali delati ob luči.

Turistično društvo KAMNIŠKA BISTRICA bo letos drugič na predvečer godu sv. Gregorja organiziralo spust Gregorčkov v Kamniški Bistrici.

Program

16.00-18.00
Delavnice izdelovanja gregorčkov

Delavnice za otroke in starše bodo potekale v planinskem domu Ljubljana Matica in Mentorji Turističnega društva Kamniška Bistrica bodo pripravili naravne materiale, vaša naloga pa bo, da uporabite domišljijo in inovativnost. Pri izdelovanju vam bodo lahko pomagali starši, dedki, babice in drugi.

18.00
Odhod na prizorišče dogajanja

Skupaj z otroki in starši se bomo pridružili osrednjemu dogajanju ob Izviru, kjer bomo naše gregorčke spustili v vodo. Za nemoten potek prireditve bodo sposkrbeli člani TD KB .

18.15
Spust gregorčkov

Otroci ‘gregorčke’ dajo v vodo, da jih ta odnese, nekateri jih spustijo, da v reki potonejo, drugi jih imajo na vrvicah in jih po končanem spuščanju odnesejo domov in jih hranijo v spomin.

Starši pazite, da bodo otroci primerno oblečeni in obuti. Za varnost otrok poskrbite sami.

Turistično društvo
KAMNIŠKA BISTRICA

Čas

Začetek dogodka: 11 Mar 2017, ob
Zaključek dogodka: 11 Mar 2017, ob