Decembrsko dogajanje na Glavnem trgu 2016

Pridružite se decembrskemu dogajanju na Glavnem trgu! Vstopnine ni!

PRIŽIG PRAZNIČNIH LUČI Z ANSAMBLOM ROKA ŽLINDRE
Petek, 2. december, ob 17. uri

Z decembrskim prazničnem vzdušjem začenjamo v petek, s prižigom prazničnih luči. Pridružite se nam v veselem decembrskem vzdušju, ki ga bodo pospremili zvoki Ansambla Roka Žlindre.
Ansambel Roka Žlindre je narodno-zabavna zasedba, ki je bila ustanovljena leta 2005 v Sodražici. Vodja ansambla Rok Žlindra igra harmoniko, Boštjan Merhar kitaro, Rok Modic bas, skupina pa ima tudi dva vokalista, Barbaro Ogrinc in Tadeja Osvalda. Na prižigu prazničnih luči boste zagotovo slišali njihove najbolj znane pesmi, kot na primer »Mi ga pa žlindramo«, »Nasmehni se« ter »Srce pa še vedno hrepeni«. 

Prizig luci 1

MIKLAVŽEVA TRŽNICA
Sobota, 3. december, od 9. do 13. ure

Obisk Svetega Miklavža oziroma Nikolaja, ki na večer pred svojim godom 6. decembra prinaša (pridnim) otrok darila, je še vedno priljubljena tradicija slovenskega ljudskega izročila. Ne pozabite na darila in se nam pridružite na praznično okrašenih stojnicah, kjer bodo naprodaj različna darila, primerna za tradicionalno obdarovanje ob Miklavžu – medenjaki, suho sadje, piškoti ter različno drobno miklavževo pecivo. 

TRADICIONALNO MIKLAVŽEVANJE NA POBOČJU MALEGA GRADU
Nedelja, 4. december, ob 17.30 uri

Vabljeni na Glavni trg v Kamniku, kjer se bo na pobočju Malega gradu ustavil Miklavž s svojim spremstvom. Njegovi spremljevalci bodo zaigrali igro Ruže Gantar Miklavž je bolan. Večer bodo polepšali angeli s plesom in petjem, popestrili parklji in ognjemet. Na koncu bo vse zbrane nagovoril Miklavž. Otroke bo obdaril z bomboni, odrasle pa s čajem in pecivom.

miklavz 2014 149


PRAZNIČNA TRŽNICA OKUSI KAMNIKA – PODEŽELJE IN EKO
Sobota, 17. december, od 9. do 13. ure

Zadnja tržnica Okusi Kamnika – Podeželje in Eko v letu 2016, bo na Glavnem trgu gostila številne ponudnike zdrave, lokalne ter doma pridelane hrane. 

NOVOLETNI OTROŠKI BAZAR Z VRTCEM ANTONA MEDVEDA KAMNIK
Torek, 20. december, od 16.30 – 18.00

Pridružite se nam na že 7. Novoletnem bazarju, ki bo tudi tokrat dobrodelno naravnan. Prodaja na stojnicah se bo pričela ob 16.30. uri, ob 17.15 uri pa se bo pričel program vrtca, ki ga bosta obogatila Damjana Golavšek in prihod Dedka Mraza.

Novoletni bazar 1

VEČER KAMNIŠKIH BANDOV: Hulahoop, Matter, Fool Nation
Sreda, 28. december, od 18. do 22. ure

Fool Nation je skupina mladih glasbenikov, ki se že od malih nog ukvarja z glasbo. Najbližje so jim zvoki rocka in bluesa z raznimi primesmi – občasno boste v njihovi glasbi prisluhnili jazz, pop in funk vložkom.

fool nation

V svojem glasbenem ustvarjanju se ne omejujejo in se zato radi prepuščajo improvizacijam, kar je najbolj opazno v njihovih avtorskih delih, ki se vztrajno množijo in nadgrajujejo.
Skupina Hulahoop so Eva Traven na vokalu, Monika Klobčar na klaviaturah in Marko Klobčar na basu. Sestavljajo precej neobičajno zasedbo, katere zvočno barvitost klavirskih akordov velikokrat presekajo energični sintetizirani zvoki, ki jih odločno dopolnjuje trdna dance podlaga bobnov ter bas kitara. Prezenten ženski vokal z zapomljivimi linijami in besedilom ustvari celoto, ki tako dobi prepoznaven zven energičnega funky hard pop-a.

Hulahoop 2 foto Jure Gubanc

Kamniški trio Matter je zvok izpod kamniških gora, abstraktna zmeda v oblakih. Je rap in hkrati tudi ni. Je trojec z edinstveno sodobnim (anti)raperskim slogom in postapokalipitični »boyband«. Dacho, Tunja in Levanael postrežejo s težko pričakovanim, temačno zadimljenim prvencem Amphibios, z besedili, ki jih je težko in nemogoče dešifrirati, a si jih ne morete nehati ponavljati. Matter so dvoživke, ki živijo dvojno življenje, med čistim popom in zapletenim podzemljem, lucidnostjo in naključno zmedo, kamnikfolično lokalnostjo in abstraktno poezijo.

Matter

KONCERT: San Di EGO in SIDDHARTA
Četrtek, 29. december, od 18. do 22. ure

Siddharta je svojo 20. obletnico preživela delovno. Zaprta v svoj studio je svojim poslušalcem namenila 20 novih avtorskih pesmi, ki so zapolnile albuma INFRA in ULTRA. Infra je postregla z mega hitom Ledena in njenim sledilcem Piknikom. Ultro so napovedali z Nastalo Bo in še čisto svežim Strele v maju, pri katerem so tesno sodelovali z Urbanom, legendarnim hrvaškim rockerjem, ki je s Tomijem odpel izjemen duet. Infra in Ultra sta tako kot 7. in 8. album več kot uspešno zaokrožili dvajsetletnico. Siddharta je brez dvoma izrazito koncertna skupina, ki na odru prekipeva od izjemne energije in navdušuje obiskovalce. Ravno zato se, kot so napovedali, v letu 2016 vračajo na odre, da svojo dvajsetletnico obeležijo še v živo, ob svojih zvestih poslušalcih.

Siddharta 1

San Di EGO je slovenska super hard rock skupina, ki je nastala v začetku leta 2013 in jo sestavljajo štirje izkušeni glasbeniki: Sergej Škofljanec (vokal, akustična kitara, klavir), Matic Ajdič (električna kitara, spremljevalni vokal), Martin Rozman (bas kitara, spremljevalni vokal) in Jure Doles (bobni).
Trenutno San Di Ego predstavljajo svojo tretjo priredbo velikega hita osemdesetih let »Touch Me« Samanthe Fox, s katerim so navdušili celo slednjo, saj se je javno odzvala in izrazila svoje navdušenje celo do te mere, da je namignila tudi željo do skupnega sodelovanja. Za skupino bo pestro tudi prihodnje leto, saj v začetku leta načrtujejo izid svojega 2. albuma.

San Di Ego

VEČER Z ROCK PARTYZANI
Petek, 30. december, od 18 do 22. ure

Skupina Rock Partyzani deluje že 12 let in se je v tem času udeležila že več kot 1000 nastopov doma in v tujini. Skupino sestavlja 6 članov, njen idejni oče in vodja je Aleš Klinar- Klinči, ki ga poznamo iz skupin Martin Krpan in Agropop. Njihovi nastopi so začinjeni s posebnim šovom, prežeti z nostalgijo, patriotizmom in humorjem, nabiti z brezkompromisnim rock’n’rollom ter največjimi jugoslovanskimi, slovenskimi in svetovnimi pop hiti. Prisluhnili boste zimzelenim popevkam, najlepšim baladam ter aktualnim uspešnicam. 

SILVESTROVANJE S SKUPINO GALOP
Sobota, 31. december, od 22. do 1. ure

Ansambel Galop, ki prihaja iz Tunjic pri Kamniku, nas navdušuje že osmo leto. V letošnjem letu ste jih lahko opazili na kar nekaj festivalskih odrih narodno zabavne glasbe po Sloveniji, kjer so se uspešno predstavili. Z veseljem širijo priljubljenost slovenske narodno-zabavne glasbe, zato za veselje in ples poskrbijo na veselicah, ohcetih, rojstnodnevnih zabavah, prireditvah in drugod.

Ansambel Galop